Almere Voetverzorging - Medisch PedicureDe zorg voor uw voeten

Vergoeding bij Diabetes Mellitus

Heeft u Diabetes en u komt voor de 1e keer bij Almere Voetverzorging?

Vergoeding basisverzekering

Wanneer u sims 0 heeft kunt u de factuur sturen naar uw zorgverzekering en zal dan geheel of gedeeltelijk vergoed worden, afhankelijk hoe u aanvullend verzekerd bent. Informeer op voorhand bij uw zorgverzekering zodat u niet voor verassingen komt te staan!


Heeft u sims 1 of hoger, dan dient u een zorgprofiel te laten vaststellen door een podotherapeut voordat u naar de pedicure gaat.
Er zijn vier zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is.
Het zorgprofiel bepaalt uiteindelijk of voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt. De podotherapeut onderzoekt uw voeten en kijkt hoeveel zorg uw voeten nodig hebben en er wordt ook een behandelplan opgesteld.
De podotherapeut kan de afstemming van voetzorg regelen met een gecontracteerde pedicure, zodat u bij uw pedicure terecht kunt voor de noodzakelijke voetbehandelingen.


Vergoeding aanvullende zorgverzekering
Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt (zorgprofiel lager dan 2), dan is er vaak vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering, mits deze door de patiŽnt is afgesloten. De volgende groepen kunnen hiervoor in aanmerking komen:

  • PatiŽnten met reumatoÔde artritis, een dwarslaesie of andere medisch noodzakelijke klachten.
  • PatiŽnten met diabetes type twee en een Simmís nul of ťťn classificatie.
  • PatiŽnten die een herseninfarct hebben meegemaakt.
  • Hieronder zie je welke aanvullende pakketten en bijbehorende vergoedingen worden aangeboden voor pedicurezorg.
Belangrijk
In het kader van de vergoeding zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden:
  • Er geldt geen eigen risico voor vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.
  • De patiŽnt heeft in veel gevallen (naturapolissen) pas recht heeft op vergoeding indien zijn/haar pedicure gecontracteerd is door de zorgverzekeraar. In de meeste gevallen geldt de aanvullende voorwaarde dat het gaat om een medisch pedicure of een pedicure met de aantekening diabetische/reumatische voet.
  • De onderstaande vergoedingen vallen in sommige gevallen onder een budget Ďvoetzorgí. Dit betekent dat meerdere zorgvormen vanuit dit budget vergoed worden. In de praktijk kan dit bijvoorbeeld betekenen dat iemand zijn Ďvergoedingstegoedí heeft gebruikt voor podotherapie of steunzolen en dat er voor pedicure geen vergoeding meer over is.
Informeer hiervoor bij alle situaties vooraf bij uw zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding kan per polis en aanvullende verzekering namelijk verschillend zijn. Kijk eventueel hiervoor in de Zorgwijzer.