Almere Voetverzorging - Medisch PedicureDe zorg voor uw voeten

Medisch pedicure

De medisch pedicure houdt zich, net als de basis pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van nagelaandoeningen.
Tevens voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet. De risicovoet, is een voet met een verhoogd risico op het verkrijgen van complicaties ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma) of andere oorzaken (bijv. verwaarlozing, ouderdom).
De risicovoet dient met grote zorgvuldigheid en kennis van eventuele onderliggende ziektebeelden te worden behandeld waarvoor de medisch pedicure een gedegen opleiding heeft gevolgd. Ter voorkoming van eventuele voetproblemen is het van belang dat zij regelmatig, iedere 5 á 6 weken, hun voeten laten verzorgen door een medisch pedicure. 

Daarbij bied ik ook diverse speciale technieken aan zoals, orthesetechnieken (siliconen stukje ter protectie en/of preventie bij voetproblemen), antidruktechnieken (drukvrij leggen van pijnlijke drukplekken op de voet), nagelbeugeltechnieken (ter voorkoming van of ter verlichting van ingroeiende nagels) en nagelreparatie (bij schimmelnagels- of ontbrekende delen van nagels). Hiermee worden de behandel mogelijkheden van een complexere voet en nagelproblemen vergroot.

Regelmatig volg ik symposia, bij- en nascholing en workshops om zo de ontwikkelingen op mijn vakgebied bij te houden. Vakkennis, hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij mij hoog in het vaandel en de klant staat centraal.


Ik ben lid van ProVoet, de brancheorganisatie voor pedicures, en sta ingeschreven in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP) van Procert en werk volgens de Code van de voetverzorgingsbedrijf.